30 maart : Workshop – snoeicursus rozen

Na een deskundige snoei weer krachtige groei en prachtige bloei! Hoe doet u dat op een verantwoorde manier? Op een bijzondere plek krijgt u de kans om dit te leren en in praktijk te brengen. Elk lid van de vriendenvereniging kan zich voor deze gratis workshop-snoeicursus aanmelden, met of zonder ervaring. U krijgt praktische tips over het onderhoud van rozen en leert handige weetjes.

We beginnen met een presentatie over verzorging, bemesting en het onderhouden van rozen. De nadruk ligt op het snoeien van struikrozen. Hierna gaan we naar buiten voor de praktische uitvoering. Als u nog geen ervaring heeft dan kunt u genoeg rozenstruiken snoeien zodat u het goed in de vingers krijgt.

Elke deelnemer krijgt een paar tuinhandschoenen van Landgoed Mariënwaerdt.
Het is raadzaam om uw eigen snoeischaar, die goed in uw hand, ligt mee te nemen. Stevig schoeisel is ook aan te bevelen.

Deze kosteloze workshop bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Het is een interessante en gezellige ochtend die wordt afgesloten met een heerlijke lunch in de Stapelbakker, aangeboden door Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Wilt u zich ook aanmelden voor de “Workshop – snoeicursus rozen” op zaterdag 28aart a.s. of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar tuingroep@vriendenvanmarienwaerdt.nl

Meer informatie ontvangt u via de e-mail van de coördinator Tuingroep, José de Bruin.