Nieuws van de (Klooster)Tuingroep

Woensdag 18 april a.s. is de eerstvolgende dag dat de Tuingroep actief is. De komende maanden zullen de borders met regelmaat worden onderhouden, de frequentie is afhankelijk van de bloei van de rozen.

De ‘Tuingroep van de Vrienden van Mariënwaerdt’ verzorgt de Kloostertuin bij het Grote Huis. Er is o.a. een rozentuin en een moestuin. De deelnemers zijn erg enthousiast: het is leuk om te doen en geeft veel voldoening om samen in de buitenlucht actief te zijn.

Wilt u bijdragen aan het bestaan van Heerlijkheid Mariënwaerdt dan bent u van harte welkom bij de ‘Tuingroep van de Vrienden’.

In de 19 rozenperken staan bij elkaar 700 rozenstruiken van diverse rassen. De vrienden van de Tuingroep onderhouden regelmatig deze perken. Het gaf vorig jaar zomer een prachtig resultaat dat door vele belangstellenden is bewonderd bij de rondleidingen tijdens de Landgoedfair.

Dit jaar in maart was er een ‘Workshop rozen’ voor alle leden. Het was een interessante en gezellige ochtend die is afgesloten met een heerlijke lunch in de Stapelbakker.

Ook de moestuin vergt onderhoud en heeft de aandacht van de tuinvrienden.

Wilt u zich ook aanmelden voor de Tuingroep of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar via tuingroep@vriendenvanmarienwaerdt.nl.