Direct lid worden?

Project Stap voor Stap voor uw wandelplezier!

Heerlijkheid Mariënwaerdt is een van de grootste familielandgoederen van Nederland en telt ruim 1.000 hectaren met prachtige landschappen, lanen, waterpartijen en vergezichten. De familie Van Verschuer laat bezoekers graag meegenieten en stelt hun familielandgoed volledig open voor publiek.

De vier uitgezette wandelroutes op het landgoed variëren van 2,5 tot 12,5 km en worden jaarlijks intensief gebruikt door tienduizenden wandelaars. Een folder met routekaartje en routebeschrijving de Kooiroute (12,5 km), Molenroute (7,5 km), Kloosterroute (4,8 km) en de Stapelroute (2,5-5 km) is o.a. verkrijgbaar in de Landgoedwinkel.

Stap voor stap verbeteren

De Vereniging Vrienden van Mariënwaerdt ondersteunt het wandelplezier met het project Stap voor Stap om de paden goed begaanbaar te houden en op een natuurlijke manier te verharden, zodat deze ook na een stevige regenbui goed begaanbaar zijn.

De Vereniging heeft door crowdfunding en financiële ondersteuning van het Coöperatief Stimuleringsfonds van de Rabobank West Betuwe en de ANWB een deel van de totale kosten kunnen dekken. Hierdoor kunt u en met u vele anderen, nog meer genieten van het natuurschoon, de rust en de ruimte op het landgoed.

Het eerste deel van het project Stap voor Stap - verharding van de Geerdijk - is in 2016 afgerond. Inmiddels zijn er ook meer rust- en picknickplaatsen toegevoegd. Op 6 april 2019 werd na een grondige reconstructie de 2e fase van het plan de Groenedijk officieel geopend. Er is een verharding aangebracht zodat ook rolstoel- en scootmobielgebruikers de route kunnen berijden. We staan nu voor de 3e fase in het verbeteren van de wandelpaden in de Molenroute; de Machinedreef, het brede pad tussen de nieuw aangeplante bomen met het mooie uitzicht op de akkers.

We kunnen uw steun goed gebruiken!

Vriend(in) van het Landgoed

Om de wandelpaden te kunnen blijven onderhouden en verbeteren is uw steun onontbeerlijk. U kunt al Lid worden vanaf € 15,- per jaar door u aan te melden als Vriend(in) van Mariënwaerdt met de aanmeldknop hieronder.

Hartelijk dank en veel wandelplezier!

Lid worden

Onderhouden wat belangrijk is