23 juni : VRIENDENDAG

Dé dag voor alle Vrienden om elkaar weer te ontmoeten en te genieten op Landgoed Mariënwaerdt!

In vogelvlucht schetsen we het Vriendendagprogramma: we beginnen om 10.30 uur uiteraard met koffie en wat lekkers erbij. Daarna worden we toegezonden door het Betuwse Shantykoor “De Zeesterren” waarbij dansen en meezingen natuurlijk mogelijk is!
Het zeemansvrouwenkoor ‘De Zeesterren’ werd in oktober 1999 in Geldermalsen opgericht. Sindsdien wordt er met veel plezier gezongen. Het koor treedt op in de regio maar ook ver daarbuiten. Het repertoire bestaat uit liederen over de zee, shanty’s, vrolijke meezingers en allerlei moderne of juist ouderwetse liedjes over zeemansvrouwen. Een shanty is een lied dat vroeger aan boord van grote zeilschepen werd gezongen als arbeidslied. Hierbij zijn de onderwerpen vaak de vrouwen in de havensteden, verre landen en de liefde.Een shanty kan ook een protestlied zijn over de slechte werkomstandigheden en de tirannie van de kapitein. De Shantyman zong de coupletten voor en de bemanning zong het refrein.
Na het lunchbuffet kunt u kiezen uit twee activiteiten:
het bouwen onder leiding van de Klusvrienden van een insectenhotel dat u mee naar huis neemt òf
het volgen van een fotoworkshop tijdens een rondwandeling over Mariënwaerdt olv Ronald Verwijs, geroutineerde Betuwe fotograaf die u tips & tricks leert voor nog mooiere (natuur)foto’s.
We sluiten gezamenlijk af met een gezellige afscheidsborrel voor we rond 16.30/17.00 uur deze dag beëindigen.
De kosten bedragen € 37,= p.p. Introducées kennis laten maken met de Vrienden van Mariënwaerdt mag natuurlijk op deze dag!Bij EXTRA INFORMATIE/BESTELNOTITIES kunt u aangeven of u een insectenhotel wilt maken of mee gaat met de fotoworkshop.

Foto: Ronald Verwijs.

Meer informatie via leden@vriendenvanmarienwaerdt.nl
of tel. 06-13516688 (Marjolein van den Bout), ook voor het doorgeven van dieetwensen.
Opgeven kan tot woensdag 19 juni a.s. Vriendendag 2019
Nog geen Vriend? Voor € 15,= per jaar bent u Vriend.
Klik daarvoor op onderstaande link bij Lid worden.