4 december : Klussen in ‘t Karnhuis

Binnen onze Vereniging is een vaste groep van Vrienden-“klussers” actief. Vanaf 2013 beschikt deze klusgroep over een eigen ruimte “het Karnhuis“. Eenmaal per drie weken komt deze groep bij elkaar waar zij ten behoeve van de bezoekers van het Landgoed allerlei klussen verrichten. We starten altijd met koffie tussen 9.15 en 9.30 uur. De klusdagen van het voorjaar 2020 zijn bekend: 19 februari, 11 maart, 1 en 22 april, 13 mei, 3 en 24 juni. a.s. De gezamenlijke lunch na afloop is in de Stapelbakker en wordt door het Landgoed aangeboden.

Mocht u zin hebben zich aan te sluiten bij één van de hierna genoemde activiteiten, neem dan contact op met ons via landgoedgroep@vriendenvanmarienwaerdt.nl of kom eens kijken op de eerst komende klusdag. Meebrengen van eigen werkkleding en –handschoenen is wel praktisch.

Activiteiten die door de klusgroep de afgelopen periode zijn uitgevoerd: restaureren van de arrenslee, opknappen van de bierkelder, het bouwen van een kippenhok, opknappen van zitbanken die verdeeld over het landgoed geplaatst zijn, het timmeren van picknicktafels. En het restaureren van de duiventillen die voor het Grote Huis staan. Tevens organiseren de klusvrienden tijdens de fairs “open dagen” en kunnen belangstellenden een kijkje in het Karnhuis (klushuis) nemen. Op deze dagen zijn er ook activiteiten voor de kinderen. Zij kunnen onder leiding van de klusvrienden vogelhuisjes timmeren, kerstboompjes zagen en koe-melken.