25 september: Najaarswandeling

De Wandelgroep heeft voor deze wandeling een verrassing voor ons in petto waarbij kennis over Mariënwaerdt heel goed van pas komt en er voor de winnaar van de quizvragen een traktatie klaarstaat. Komt u al jaren op Mariënwaerdt of hebt u de serie “Bij ons op het landgoed” bekeken (of gokt u uitermate goed), dan kan het zomaar zijn dat u een traktatie wint. Maar ook zonder prijs is dit natuurlijk een heerlijke ochtend.

De wandeling begint en eindigt bij de Stapelbakker, duurt 1,5 á 2 uur en is ook toegankelijk voor mindervalide Vrienden en introducees. Ook honden zijn welkom.
Verzamelen om 10.45 uur bij het parkeerterrein van de Stapelbakker, vertrek om 11.00 uur.
Aanmelden s.v.p. vóór 17 september: stuur een mail met het aantal deelnemers naar secretaris@vriendenvanmarienwaerdt.nl

Tip 1: Aansluitend aan deze wandeling is er nog een leuke activiteit waaraan u kunt deelnemen: de Vriendendagpicknick (van 13.00-15.00u). Klik op deze link voor meer informatie over Vriendendagpicknick

Tip 2: Mezenkasten en Insectenhotels

Door de klusvrienden werden in het verleden al bouwpakketten gemaakt voor zelfbouw van insektenhotels. En heel bijzonder: met hout afkomstig van het Landgoed!
In verband met de bestrijding van de processierupsen maakten de klusvrienden dit jaar ook mezenkasten. Wellicht zag u de beelden in de films over Landgoed Marienwaerdt dit voorjaar op TV.
Wilt u zelf ook graag een insektenhotel (bouwen) of mezenkast kopen? Dat kan via de Landgoedwinkel. De kosten bedragen € 10,- per kast of hotel. Dit zijn natuurlijk ook heel bijzondere cadeautjes voor de komende Sinterklaas of kerstdagen.

Tot slot ook even aandacht voor de nog steeds geldende algemene richtlijnen van het RIVM:
– geen handen schudden;
– 1,5 meter afstand houden van elkaar;
– thuisblijven bij koorts, verkoudheid of niet lekker voelen.

Zijn er nog vragen: mail naar secretaris@vriendenvanmarienwaerdt.nl
Wij kijken uit naar uw komst!