25 september: Vriendendagpicknick

Vorig jaar bleek het een schot in de roos om de Vriendendag in de vorm van een picknick te gieten. Dat vraagt om een herhaling in 2021!

We zijn blij dat wij u in deze lastige tijd de mogelijkheid kunnen bieden om het landgoed te bezoeken, te ondersteunen en elkaar te ontmoeten tijdens deze Vriendendagpicknick. Op gepaste afstand (we hebben tenslotte plaats genoeg) kunt u met familie of vrienden van 13.00 tot circa 15.00 uur genieten van een heerlijke picknick. Daarna mag u natuurlijk nog zo lang als u wilt blijven op het Landgoed.
Aan alle weersomstandigheden is gedacht: bij mooi weer picknicken we aan 13 picknicktafels op het grasveld naast het terras van de Stapelbakker. Is het minder weer dan nemen we plaats onder de tent op het terras van de Stapelbakker. Is het slecht weer dan picknicken we in de schuur van de Abtsbouwing of Kapschuur.

Kosten picknick: € 19,50 p.p. (geen borg voor de mandjes). Ophalen van de picknickmand kan vanaf 12.45 uur bij wat sinds corona de uitgang van de Stapelbakker/Landgoedwinkel is (de vroegere hoofdingang van de Stapelbakker).

Aanmelden + bestellen picknick s.v.p. vóór 17 september
– Wilt u meedoen met de picknick dan graag een mail met het aantal deelnemers sturen naar: secretaris@vriendenvanmarienwaerdt.nl
– Vergeet niet de picknick te bestellen via deze link: bestellen picknick/

Tip 1: Voorafgaand aan deze Vriendendagpicknick is er nog een leuke activiteit waaraan u kunt deelnemen: de Najaarswandeling (van 10.45-13.00u). klik op deze link voor meer informatie over de Najaarswandeling

Tip 2: Mezenkasten en Insectenhotels

Door de klusvrienden werden in het verleden al bouwpakketten gemaakt voor zelfbouw van insektenhotels. En heel bijzonder: met hout afkomstig van het Landgoed!
In verband met de bestrijding van de processierupsen maakten de klusvrienden dit jaar ook mezenkasten. Wellicht zag u de beelden in de films over Landgoed Marienwaerdt dit voorjaar op TV.
Wilt u zelf ook graag een insektenhotel (bouwen) of mezenkast kopen? Dat kan via de Landgoedwinkel. De kosten bedragen € 10,- per kast of hotel. Dit zijn natuurlijk ook heel bijzondere cadeautjes voor de komende Sinterklaas of kerstdagen.

Tot slot ook even aandacht voor de nog steeds geldende algemene richtlijnen van het RIVM:
– geen handen schudden;
– 1,5 meter afstand houden van elkaar;
– thuisblijven bij koorts, verkoudheid of niet lekker voelen.

Zijn er nog vragen: mail naar secretaris@vriendenvanmarienwaerdt.nl
Wij kijken uit naar uw komst!