31 oktober : Algemene Leden Vergadering en Start Sint Hubertusjacht


De door het coronavirus uitgestelde ALV van 4 april jl wordt “ingehaald” op 31 oktober en brengt u weer helemaal op de hoogte van het wel en wee van onze vereniging. De vergadering begint om 10.00 uur. De juiste locatie wordt hier later nog bekend gemaakt. Koffie/thee staan vanaf 09.30 uur voor u klaar. We kijken terug op het afgelopen jaar, ontvouwen plannen voor de toekomst en willen graag ook uw inbreng voor onze vereniging horen, dit onder het genot van een kopje koffie. Uiteraard zal ook Landgoed Mariënwaerdt ons weer op de hoogte stellen van hun plannen.
We nemen afscheid van bestuursleden, Jacqueline, Leo, Rob en Marjolein. Gelukkig blijven ze actief in verschillende werkgroepen en gaan daar verder met het ondersteunen van het landgoed.

Na een lunchmogelijkheid (voor eigen rekening waarover ook later meer) kunt u vervolgens vanaf circa 13.30 uur de start van de Sint-Hubertusjacht volgen voor het Grote Huis. Dit onder het genot van het traditionele Jägermeistertje en zegening van alle paarden en ruiters door Ds. R. Fechner.

Het is een altijd weer een – ook historisch interessant – tafereel mee kunt maken.
De Hubertusjacht vindt namelijk altijd plaats rondom de naamdag (3 november) van de patroonheilige van de jacht.
Slipjagen met een meute is een oude traditie en waarschijnlijk uit Frankrijk overgewaaid. In Engeland ook bekend als foxhunting (vossenjacht). De jacht met een meute honden op een echte vos is inmiddels verboden. Daarom wordt nu een geurspoor uitgelegd door de sliptrekker. Het spoor of de ‘scent’ kan wel de lucht van echte vossen bevatten. Net als de vos die niet in rechte lijnen loopt, legt de sliptrekker ook geen recht-toe-recht-aanspoor uit.

De start van de slipjacht (de meet) ligt voor het Grote Huis. Wie wil, kan hier de meute en de jachtruiters bewonderen. Na de inzegening van ruiters en paarden volgt de ‘stirrup cup’ – de welkomstdrank te paard – en gaat de slipjacht van start. De slipjacht kan uit meerdere ‘runs’ van een aantal kilometers bestaan.

Later meer………..maar noteer al vast wel de datum in uw agenda!