2 november : Lezing en St. Hubertusjacht


De Sint-Hubertusjacht vindt dit jaar plaats op 2 november! Dat is op een zaterdag zodat u hier ook met uw kinderen naar toe kunt komen en met hen een altijd weer – ook historisch interessant – tafereel mee kunt maken.
Voor de start van de slipjacht verzorgen de Vrienden van Mariënwaerdt de traditionele Najaarslezing in het Koetshuis. Het onderwerp wordt na de Landgoedfair medio augustus bekend gemaakt.

De kosten voor deze bijeenkomst zijn € 9,95 p.p. ten behoeve van de lunch. Koffie/thee en koek krijgt u door de Vereniging aangeboden.

De Hubertusjacht vindt altijd plaats rondom de naamdag (3 november) van de patroonheilige van de jacht.
Slipjagen met een meute is een oude traditie en waarschijnlijk uit Frankrijk overgewaaid. In Engeland ook bekend als foxhunting (vossenjacht). De jacht met een meute honden op een echte vos is inmiddels verboden. Daarom wordt nu een geurspoor uitgelegd door de sliptrekker. Het spoor of de ‘scent’ kan wel de lucht van echte vossen bevatten. Net als de vos die niet in rechte lijnen loopt, legt de sliptrekker ook geen recht-toe-recht-aanspoor uit.

De start van de slipjacht (de meet) ligt voor het Grote Huis. Wie wil, kan hier de meute en de jachtruiters bewonderen. Na de inzegening van ruiters en paarden volgt de ‘stirrup cup’ – de welkomstdrank te paard – en gaat de slipjacht van start. De slipjacht kan uit meerdere ‘runs’ van een aantal kilometers bestaan.

Voor aanmeldingen gaat u naar
Heeft u problemen met onze webwinkel of kunt u niet digitaal betalen: neemt u dan contact op met onze secretaris via secretaris@vriendenvanmarienwaerdt.nl of telefonisch 06- 52 06 51 73.
De uiterste aanmeld datum is woensdag 30 oktober a.s.